Social

La Maternitatea „Elena Doamna” au fost o sută de naşteri în octombrie

Este o creştere cu 50% faţă de aceeaşi lună a anului 2017.Maternitatea „Elena Doamna” a înregistrat în luna octombrie o creştere de 50% a natalităţii faţă de aceeaşi lună a anului 2017. Dacă în luna octombrie, în urmă cu cinci ani, au venit pe lume 67 de copii, luna trecută au fost născuţi 100 de copii. Reprezentanţii maternităţii spun că este o creştere importantă, având în vedere că suntem în plină pandemie.

„Este o creştere a numărului de naşteri suprinzătoare şi pentru noi având în vedere şi contextul pandemic. Luna octombrie a fost cea mai încărcată de până acum, unitatea noastră fiind şi singura de suport COVID pentru viitoarele mame. Acest lucru a presupus un efort colectiv al personalului din cadrul maternităţii, dar mă bucur că am alături oameni dedicaţi trup şi suflet pentru binele pacientelor şi al nou-născuţilor”, a declarat dr. Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii „Elena Doamna”.

Reprezentanţii unităţii medicale se aşteaptă ca până la finalul anului acesta numărul de naşteri să se menţină în creştere.

„În contextul în care în jurul nostru totul pare să fie dominat de un cenuşiu provocat de această pandemie care pare să nu se mai termine, echipa de la Maternitatea «Elena Doamna» are motive de speranţă. Căci ce poate fi mai frumos decât să vorbim despre naşteri, despre viaţă, în momentele în care în mai toate zilele auzim despre tot mai multe persoane răpuse de acest virus nemilos”, au mai precizat reprezentanţii maternităţii ieşene.

 » Aflați mai multe informații aici.