Larisa, fetiţa lovită de tren, pleacă acasă: patru operaţii de 30 de ore în total

Larisa, fetiţa lovită de tren, pleacă acasă: patru operaţii de 30 de ore în total

Fetiţa în vârstă de 13 ani care a fost lovită de tren în gara din Bacău, în timp ce trecea peste şine, a fost externată ieri din Spitalul de Copii „Sf. Maria”.Fetiţa a trecut prin patru intervenţii chirurgicale, iar de acum va urma o perioadă lungă de recuperare şi controale medicale.

„După patru intervenţii chirurgicale majore, cu peste 30 de ore în total, după nopţi de veghe şi zile interminabile de aşteptare, în sfârşit, Larisa pleacă acasă! Nu există fericire mai mare decât să poţi reda unui copil zâmbetul şi speranţa unei vieţi normale. Suntem cu toţii bucuroşi că am putut ajuta un copil să-şi recapete lumina din priviri!”, a precizat dr. Sidonia Susanu, medicul curant al fetiţei şi şefa Secţiei de Chirurgie Plastică de la spitalul ieşean într-o postare de pe o reţea de socializare.

Medicul a precizat anterior că fetiţa nu va putea folosi deloc piciorul în următoarele două luni, iar apoi va începe şedinţe de recuperare şi în aproximativ şase luni va putea utiliza cam 80% din capacitatea motorie pe care o avea înainte de accident. De asemenea, va trebui să reivnă la spital pentru o serie de controale.

Tânăra de 13 ani a fost accidentată de tren pe 25 ianuarie, fiind transportată cu elicopterul SMURD la Iaşi, unde a intrat direct în sala de operaţie. La Spitalul de Copii i-a fost replantată laba piciorului drept, iar între timp starea de sănătate s-a stabilizat.

„Poliţiştii au stabilit că o minoră de 13 ani, din Bacău, ar fi traversat liniile de cale ferată trecând prin trenul oprit la linia a doua, după care ar fi escaladat gardul despărţitor al celor două linii şi, fără să se asigure, ar fi sărit în gabaritul liniei întâi, moment în care a fost surprinsă şi accidentată de locomotivă”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!