Lipsă de angajați la Posta Română Cluj și în alte orașe mari din țară. Director: Avem nevoie de oameni pentru a-i înlocui pe cei care pleacă la pensie

Lipsă de angajați la Posta Română Cluj și în alte orașe mari din țară. Director: Avem nevoie de oameni pentru a-i înlocui pe cei care pleacă la pensie

Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că sunt sute de oameni care pleacă în fiecare lună din companie să se pensioneze.
El a precizat că, pe operaţional, la oficianţi, poştaşi, soferi, salariul mediu este 1.900 de lei, net. El a dat un exemplu de succes în bonusare, afirmând că o colegă din Bucureşti, care a cerut să citească contoare, a lucrat seara şi în week-end, şi a reuşit să câştige vreo 6.000 de lei brut, citează G4Media.

La Poştă avem undeva venitul mediu în companie, şi salariul de bază şi bonusuri şi sporuri undeva la 4.100 de lei, în medie, brut. Se impozitează, coboară mult sub 4.000 de lei. Acum, dacă ne uităm strict la operaţional, la oficianţi, poştaşi, soferi, salariul mediu este 1.900 de lei, salariul net. De aici problema cu lipsa de angajaţi şi de interes faţă de companie”. a spus Valentin Ştefan.
Acesta a arătat că problema nu e de bonusare sau stimuli, ci că nu ai capacitatea administrativă să verifici unde nu merge treaba.

Directorul Poştei Române a dat şi un exemplu de bonusare, arătând că Poşta Română citeşte contoare, iar angajaţii câştigă un leu pentru fiecare citire, astfel că sunt în jur de 1.000 de angajaţi care primesc între 300 şi 500 de lei net.

Valentin Ştefan a dat şi un exemplu de un bonus mare, arătând că o colegă din Bucureşti, care a cerut să citească contoare, a lucrat seara şi în week-end, şi a reuşit să câştige vreo 6.000 de lei brut, în condiţiile în care are un salariu undeva la 2.600 sau 2.700 de lei.

„Schimbul de generații” duce la lispa de personal în Cluj-Napoca și alte orașe mari
Despre lipsa de personal,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!