Actualitate

Ludovic Orban: “Când vorbești cu Iohannis, nu vorbești cu un prieten la o bere”

Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, a fost întrebat care este relația cu președintele Klaus Iohannis, având în vedere că Florin Cîțu a declarat că are o relație foarte strânsă cu acesta.

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat mulțumit de Guvernul Cîțu și a transmis tacit că îl susține pe Florin Cîțu în această criză politică.

Întrebat după ce Florin Cîțu a spus că are o legătură foarte strânsă cu președintele Klaus Iohannis, care este legătura dintre el și președinte, Ludovic Orban a răspuns:
„Am demonstrat această cooperare în beneficiul României timp de 4 ani în care am condus Partidul Național Liberal, în care am oprit asaltul PSD asupra Justiției, în care am împiedicat ca România să fie capturată de PSD, în care am reușit dărâmarea guvernului PSD prin moțiune de cenzură și am reușit să câștigăm aproape toate alegerile pentru a putea asigura României o guvernare performantă în beneficiul cetățeanului”.

Întrebat mai departe dacă are cu președintele o relație de prietenie, Orban a spus că a colaborat cu Iohannis „în sensul instituțional, așa cum este normal și firesc. Klaus Iohannis este președintele României. Când vorbești cu Klaus Iohannis nu vorbești cu un prieten la o bere, vorbești cu președintele României”.