Actualitate

Ludovic Orban susține că Klaus Iohannis poate rezolva criza politică în doar 15 minute

Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, susține că Președintele României poate rezolva această criză politică foarte repede. USR-PLUS a spus foarte clar că coaliția va merge mai departe fără Florin Cîțu premier. Klaus Iohannis, prin semnalele date, a lăsat de înțeles că Florin Cîțu are toată susținerea lui în această criză politică.

„Președintele poate rezolva criza… un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați”, a explicat Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai spus că se află într-o comunicare constituțională permanentă cu președintele României și că șeful statului ar putea să-i convingă pe liberalii din tabăra Cîțu să refacă alianța de guvernare

„Sunt convins că președintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving… Nu știu de ce nu o face… Este atributul constituțional al președintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se dorește”, a adăugat Ludovic Orban.

Președintele PNL a spus din nou care sunt opțiunile politice în acest moment, potrivit propriei viziuni.

„Refacerea coaliției, este foarte simplu. Partidul USR PLUS a exprimat o condiție peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluții pentru România: refacem coaliția, facem un blat politic cu PSD, așa cum se pare că se întâmplă și eu sunt total împotrivă, sau opoziția. Singura soluție corectă este refacerea coaliției”, a precizat președintele PNL.