Actualitate

Ludovic Orban – un ghimpe pentru Florin Cîțu: “Eu respect Constituția și legile țării, iar din acest motiv MOȚIUNEA de cenzură intră în linie dreaptă”

Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, simte cum îi fuge pământul de sub picioare. Florin Cîțu a reușit să întoarcă tot partidul contra lui Orban. Din acest motiv, Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că Constituția trebuie respectată, iar din acest motiv moțiunea de cenzură întră în linie dreaptă.

“Nu pot să blochez o moțiune, ar însemna un abuz în funcție” Moțiunea de cenzură inițiată de alianța USR-PLUS, ajunge azi în dezbatere în Parlamentul și Guvernul României, a declarat Ludovic Orban !

Tot astăzi , Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a mai precizat că derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatoriu pentru că nerespectarea procedurii înseamnă nerespectarea Constituției și încălcarea principiului constituțional al statului de drept.

“Împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzura deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii” a spus președintele Camerei Deputaților !

Semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură au ajuns la cabinetul parlamentar și până în acest moment nu există cerere de retragere a moțiunii. “Am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură”

Orban a mai declarat:“Eu sunt Președintele Camerei Deputaților. Eu am obligația să respect Constituția și legile țării!“