Social

Managerul de la Infecţioase Iaşi: Creşte numărul pacienţilor COVID-19. Nu va exista valul şase

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf Parascheva” din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, joi, că a început să crească numărul persoanelor internate din cauza COVID-19 la nivelul municipiului Iaşi, însă acest trend este normal şi, în opinia sa, nu va exista un val şase al pandemiei.Potrivit sursei citate, la Spitalul de Boli Infecţioase numărul pacienţilor internaţi cu patologie COVID-19 a ajuns în ultima săptămână la 17, doi dintre aceştia necesitând îngrijire şi monitorizare 24 din 24 de ore în unitatea mobilă de terapie intensivă.

“Trendul ascendent al infectărilor de COVID-19 este unul normal dat fiind faptul că acesta este primul an în care oamenii au revenit la normalitate, la viaţa de dinainte de pandemie, pleacă în concedii, participă la evenimente, mai ales ales acum când ne bucurăm de o vară frumoasă”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sf.Parascheva” din Iaşi.

În opinia acestuia, nu va exista valul şase al pandemiei de COVID-19, dar cu siguranţă va exista o creştere a numărului de pacienţi COVID-19.

“Preconizam ca acest lucru să se întâmple pe la sfârşitul verii, începutul toamnei, dar fenomenul este mult mai precoce. Spitalul de Boli Infecţioase este pregătit să facă faţă oricărei situaţii aşa cum a făcut şi până acum, cu respect şi grijă faţă de fiecare pacient care ne trece pragul”, a precizat dr Florin Roşu.

Medicul spune că cea mai bună metodă de prevenţie este purtarea măştii în spaţiile publice aglomerate, cum ar fi spre exemplu, magazinele. AGERPRES

 » Aflați mai multe informații aici.