ActualitatePrima Pagina

Marcel Ciolacu se apucă de opoziție: “PSD depune propria moțiune de cenzură”

Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că PSD va propune în şedinţa Birourilor permanente reunite ca moţiunea de cenzură intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”a social-democraţilor să fie dezbătută joi şi votată luni. Liderul PSD a adăugat că singura soluţie şi decizie luată în Consiliul Politic Naţional al partidului este varianta alegerilor anticipate.

„Astăzi am decis şi depus moţiunea de cenzură a PSD. După decizia CCR luată în unanimitate, 8 la 0, singura soluţie legală e moţiunea PSD. Îi invit pe colegii mei din Parlament, de la USR PLUS şi AUR să vină să voteze această moţiune şi propunem astăzi la Birourile permanente reunite un calendar strâns, respectiv, joi citirea moţiunii PSD şi luni votul, ca Guvernul Cîţu să plece cât mai repede. Nu mai are rost să intrăm în decizii şi să ne ascundem după o moţiune de cenzură. Din punctul nostru de vedere şi mai ales al CCR, neconstituţională. La fel ca toţi românii am văzut cum şeful statului impreună cu premierul au participat la un Congres cu 5.000 de oameni, încălcând normele sanitare şi toţi românii. Toate instituţiile statului s-au aliniat pentru a proteja această infracţiune şi nu s-au aliat pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei românilor. Congresul PNL a împărţit românii în penelişti şi restul românilor, care sunt obligaţi să respecte toate măsurile legale luate de penelişti”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi după şedinţa conducerii PSD. 

Întrebat care este următorul pas, Ciolacu a explicat că este de părere „că cei de la AUR am înţeles categoric că vor vota, cei de la USR PLUS sunt nişte oameni serioşi şi noi am spus că votăm moţiunea lor, vor vota moţiunea noastră luni”.

Chestionat mai departe dacă PSD va avea o propunere de premier, în cazul în care Parlamentul adoptă moţiunea de cenzură, liderul social-democraţilor a replicat: „O să stau şi eu la televizor să ne convoace domnul preşedinte fiindcă acestea usnt atribuţiile dânsului. La Consiliul Politic Naţional am decis alegeri anticipate”.

„Nu credem că se mai poate reseta sau crea o altă coaliţie care să guverneze în continuare. Alegeri anticipate, asta e decizia şi soluţia PSD în acest moment. Preşedintele României dă un decret. Acel decret îi va fi înmânat domnului preşedinte când nu e cazul. Preşedintele României trebuie să îl desemneze pe Alexandru Rafila să fie premier, după ce a câştigat PSD alegerile. Nu trebuie să dea mandatul unui Guvern pierzător”, a adăugat Ciolacu.