Actualitate

Marcel Ciolacu, singurul premier din UE care nu vorbește limba engleză

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a atras atenția opiniei publice și a liderilor politici din Europa după ce s-a confirmat că este singurul șef de guvern din Uniunea Europeană care nu vorbește limba engleză. Această realitate ridică întrebări și provoacă dezbateri privind impactul asupra diplomației și relațiilor internaționale ale României.

Într-o eră a globalizării și a cooperării internaționale, cunoașterea limbii engleze este considerată esențială pentru liderii politici. Engleza nu este doar o limbă de circulație internațională, ci și limbajul principal de comunicare în cadrul instituțiilor europene și al întâlnirilor bilaterale. Marcel Ciolacu, ales prim-ministru al României în decembrie 2023, a recunoscut în mai multe ocazii că nu vorbește fluent limba engleză, preferând să utilizeze limba română și să se bazeze pe traducători oficiali.

Această deficiență a covrigarului de la Buzău afectează negativ imaginea României pe scena internațională și limitează drastic eficiența comunicării directe cu alți lideri mondiali. De asemenea, există temeri că România ar putea pierde oportunități importante de cooperare și ar putea fi dezavantajată în negocierile internaționale.

Situația premierului Marcel Ciolacu ne arată că nu s-a schimbat nimic de la moartea răposatului. Suntem conduși de analfabeți și marionete șantajabile puse cu mâna în glastră de serviciile secrete.