Marchandiserii și promoterii sunt tot mai căutați la Cluj în prag de sărbători. Orașul de pe Șomeș are printre cele mai mari salarii din domeniu la nivel național

Marchandiserii și promoterii sunt tot mai căutați la Cluj în prag de sărbători. Orașul de pe Șomeș are printre cele mai mari salarii din domeniu la nivel național

Media salarială la nivel național pentru angajații din merchandising și promoții este de 2.800 de lei pe lună, în timp ce un brand manager poate ajunge până la 8.000 de lei/lună.
Apropierea sărbătorilor de iarnă crește numărul de angajări în merchandising și promoții. Un promoter câștigă aproximativ 2.500 de lei net, iar un decorator de vitrine 2.800 de lei

1.800 de joburi în merchandising și promoții au fost scoase la bătaie în ultima lună, companiile pregătind campaniile și evenimentele de final de an. Cele mai multe aparțin angajatorilor din retail, turism și industria alimentară și se adresează aproape exclusiv candidaților tineri, aflați la început de carieră.

La Cluj-Napoca sunt printre cele mai multe locuri de muncă în merchandising și promoții din țară
Mai mult de jumătate dintre aceste joburi sunt pentru București, în timp ce Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Craiova sunt următoarele orașe în funcție de numărul de locuri de muncă disponibile, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

Este un segment de activitate în care media salarială este sub nivelul salariului mediu net pe economie și asta se întâmplă pentru că vorbim de joburi care nu cer nici foarte multă experiență, nici un nivel ridicat de specializare. În cea mai mare parte, vizează candidații din segmentul entry level, iar acest lucru se reflectă în salariile oferite. În plus, este un sector puternic influențat de sezonalitate, ale cărui vârfuri sunt înregistrate vara, înaintea sezonului estival, și iarna, înaintea sărbătorilor – Roxana Drăghici, head of Sales în cadrul eJobs România.
Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucrează în merchandising și promoții este de 2.800 de lei pe lună. Un promoter câștigă aproximativ 2.500 de lei, în timp ce media pentru un decorator de vitrine ajunge la 2.800 de lei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!