Politica

Marius Lulea (AUR): “Campaniile electorale pentru prezidențiale și parlamentare vor fi comasate, cu toate că votul va avea loc în zile separate”

Marius Lulea a anunțat că cele două campanii electorale pentru prezidențiale și parlamentare vor fi comasate, deși alegerile propriu-zise vor avea loc în zile diferite. Această decizie ridică întrebări cu privire la organizarea și impactul asupra procesului electoral din România.

Marius Lulea: „PSD a cedat șantajului PNL și a decis datele alegerilor spre final de noiembrie, începutul lui decembrie. Consultările cu partidele au fost mai mult decât formale, tot așa cum formale sunt și consultările cu societatea civilă. Cele două campanii electorale, pentru prezidențiale și parlamentare, vot fi comasate, chiar dacă alegerilor vor avea loc în zile diferite.

Totul este făcut pentru ca „omul politic” Nicolae Ciucă, un produs politic născut mort, să aibă o minimă șansă pentru a intra în turul II. Românii pot răsturna însă tot acest joc politic. Marcel Ciolacu se dovedește un lider politic slab, incapabil să impună respect pentru funcția pe care o deține, ușor influențabil de combinatorii din politica românească. Marcel Ciolacu a dovedit în aceste zile că PSD este anexa PNL și nu invers, oare ale cui interese le reprezintă în acest moment, cu ce îl au la mână?

AUR va încerca să obțină un scor electoral superior celor de la europarlamentare, să contăm în ecuația prezidențialelor și să le distrugem înțelegerile făcute peste capul românilor. Suntem dovediți primul partid politic de opoziție din România, este o șansă majoră pentru ca românii să arate că doresc o schimbare reală. Știm că nu este ușor, dar cu siguranță nu le vom face lor viața ușoară.

Așteptăm cu interes să își anunțe candidații, așteptăm cu interes să își lanseze programul politic pentru următorii 5 sau 10 ani. Va fi interesant să vedem cine vor fi combinatorii care vor fi trimiși în parlamentul de la București”, a declarat Marius Lulea.