Actualitate

Marius Lulea cere demisia lui Ciolacu: “Frauda la alegeri este una majoră”

Într-o declarație incendiară, Marius Lulea a cerut demisia premierului Marcel Ciolacu, acuzând o fraudă electorală masivă în cadrul alegerilor recente. Lulea a subliniat că, în orice altă democrație europeană, premierul ar fi demisionat în urma unor astfel de acuzații. „Premierul Marcel Ciolacu, dacă ne aflam într-o țară europeană democratică, astăzi își prezinta demisia. Dar România este o țară în care instituțiile sunt capturate iar democrația este mimată.” a declarat Lulea, adăugând că sistemul actual permite corupția și manipularea procesului electoral.

El a afirmat că are dovezi solide care demonstrează aceste practici și a cerut o investigație independentă pentru a aduce claritate asupra acestor nereguli: ,,Fraudarea majoră a acestor alegeri apare oficial și în scris: jumătate de milion de voturi anulate. Doar nu vă imaginați că aceste voturi au fost anulate de la PSD sau PNL.”

Apeluri pentru transparență

Mai multe organizații non-guvernamentale și partide politice au cerut o investigare amănunțită a procesului electoral. Comisia Electorală Centrală a anunțat că va analiza dovezile prezentate și va decide dacă se impune o anchetă oficială.

Solicitarea demisiei premierului Marcel Ciolacu de către Marius Lulea subliniază tensiunile politice din România și preocupările legate de integritatea procesului electoral. Indiferent de rezultatul investigațiilor, aceste evenimente evidențiază nevoia de transparență și responsabilitate în cadrul instituțiilor democratice ale țării.