Opinii

Marius Lulea(AUR): “Banii încasați de pe facturile duble la energie ajung la niște companii înregistrate cu zero angajați”

Liderul AUR, Marius Lulea, afirmă că plafonarea prețurilor la gaze și curent electric trebuie să devină o urgență națională pentru a stopa jaful de pe piața așa zis liberă.

„Plafonarea prețurilor la gaz și curent electric reprezintă o necesitate adusă de lăcomia companiilor din energie. Dar haideți să nu îi spunem plafonare ci reglementare, că așa spun europenii situațiilor în care vor să limiteze accesul companiilor românești la piața liberă. Spre exemplu în transporturi, unde se aduceau în țară peste 5 miliarde de euro anual, europenii nu mai vor piață liberă, o vor reglementată.

În energie, unde vor să ia gazul și energia românească ieftină și să pună profituri colosale, cer, impun, piață liberă. Prost este cine acceptă, nu cine cere. Frățește ar fi cât oferi atât să iei, să existe un echilibru, căci nu poți îndatora pe termen lung un partener prin tot felul de mecanisme dubioase.Î n energie nu este piață liberă ci monopol privat, cel mai rău posibil. Aud tot felul de specialiști despre cum nu știm să facem prețul corect reglementat.”, a spus vicepreședintele AUR.

Marius Lulea: Banii încasați de pe facturile duble/triple la energie ajung la niște companii înregistrate în paradisuri fiscale cu zero angajați.

„Este o minciună deoarece până acum ANRE a știut să fixeze prețul și nu am auzit de nici o companie să se închidă, să falimenteze, deci aveau profit. O marjă normală de profit se află undeva la 10%-20%. Dacă acum 12 luni aveau marja de profit la acest nivel, astăzi, cu prețurile aproape duble, ce marjă de profit există? Haideți că nu e greu să vedem că este o bătaie de joc. Uitați așa se scurg miliardele de euro din România prin niște companii înregistrate prin paradisuri fiscale.”, a declarat Marius Lulea.