Economie

Ministerul Turismului pregătește campanie în Marea Britanie și Germania pentru atragerea de turiști CONFIRMARE

Ministerul Turismului intenționează să deruleze, în perioada septembrie – octombrie 2022, o campanie de promovare online și TV a brandului turistic național în Germania și Marea Britanie în vederea creșterii notorietății destinației turistice a țării în rândul locuitorilor celor două state. Anterior, Profit.ro a anunțat că ministerul intenționează să apeleze la influenceri pentru a atrage turiști să viziteze România.

“În vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a notorietății destinației turistice România, prin comunicarea elementelor diferențiatoare, pe piețele externe vizate, este necesară dezvoltarea unei campanii integrate de marketing și comunicare, incluzând componentele TV și online, profitând de oportunitățile de pe piețele vizate, astfel încât promovarea să se realizeze într-o manieră sustenabilă, care să ajute la evidențierea valorilor românești. (…) După cum este cunoscut, în prezent, marketing-ul principalelor destinații turistice se realizează, în principal, online. Lipsa promovării online echivalează cu absența de pe piața turistică internațională. De aceea, obiectivele strategice ale promovării turistice online trebuie să urmărească creșterea conștientizării la nivel global a ofertei românești de turism și concentrarea pe produsele/piețele/segmentele cu cel mai mare potențial”, se arată într-un document al Ministerului Turismului.

CITEȘTE ȘI FOTO ​Kremlinul îl laudă pe Vladimir Putin că și-a schimbat ceasul elvețian cu unul patriotic

Potrivit documentului, internetul a devenit sursa principală de accesare a informațiilor și de planificare a călătoriilor, ceea ce determină o adaptare majoră a modului în care trebuie promovate destinațiile turistice.

“Accesarea internetului de pe terminale mobile este un trend în experiența turistică,

 » Aflați mai multe informații aici.