Ministrul Energiei din România recunoaște: „Suntem dependenţi de gazul rusesc”

Ministrul Energiei din România recunoaște: „Suntem dependenţi de gazul rusesc”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că România, deşi este producătoare de gaz, este dependentă de gazul rusesc.
Ministrul Energiei Virgil Popescu a spus că în perioada de iarnă România îşi asigură necesarul de gaz din import.

„România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze. (…) Gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă, acel 20-25% din import, este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat Virgil Popescu, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că este nemulţumit de preţul gazului în general, nu doar de cel al gazului rusesc. Virgil Popescu se aşteaptă ca preţul gazului să scadă din primăvară.

„Eu mă aştept în perioada de primăvară-vară şi toamnă să fie o scădere bruscă a preţului la gaz natural şi odată cu aşa-zisa operaţionalizare a conductei Nord Stream 2, pentru că părerea mea şi a colegilor din statele membre este că acest joc este făcut special pentru a presa operaţionalizarea mai repidă a conductei”, a mai spus Popescu.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!