Social

Miracol medical la Iași: O femeie cu tumoare pe creier a primit o nouă șansă la viață

Se întâmplă miracole la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. În urma unei intervenții chirurgicale complexe, specialiștii neurochirurgi au reușit să salveze o nouă viață. Este vorba despre o femeie în vârstă de 40 de ani, din Focșani.O echipă de neurochirurgi, condusă de medicul Lucian Eva a abordat cazul cu o strategie inovatoare. Operația de extirpare a tumorii a fost un proces complex, dată fiind recidiva și complicațiile anterioare. Cu toate acestea, echipa medicală a reușit să îndepărteze întreaga tumoare printr-o intervenție care a durat mai multe ore.

După intervenție, femeia a prezentat semne încurajatoare de recuperare rapidă.

“Am avut o intervenție pentru o tumoare cerebrală, care a fost operată, în partea stângă frontală. Toată lumea are dureri de cap, dar în cazul meu a fost mai grav. Am căzut jos din picioare într-o zi. Am fost adus de urgență la spital în București, în timpul pandemiei. Norocul meu a fost că am fost operat de un doctor foarte bun de la Bagdasar. M-au operat cu șanse aproape nule la viață. Și prin voia lui Dumnezeu, am trăit încă doi ani.

Acum trei săptămâni, când ar fi trebuit să fiu în vacanță, am leșinat. Am fost internat la Focșani timp de zece zile. După aceste zece zile am avut timp să meditez. Am stat în spital la Focșani și am avut timp să reflectez. Domnul profesor, atunci când am mers la el în mai, mi-a comunicat că nu are mijloacele necesare să mă opereze. Deci, acesta a fost diagnosticul și verdictul (…) Am ales să vin la Iaşi și am urmat toate indicațiile necesare (…) În două zile m-am recuperat pe culoarul spitalului. În concluzie, sunt fără cuvinte”, a declarant Simona, pacienta din Focșani.

“Pacienta a fost diagnosticată acum câțiva ani cu o tumoare cerebrală.

 » Aflați mai multe informații aici.