Necesitatea sistemului de ventilație: ce ar trebui să știi (P)

Necesitatea sistemului de ventilație: ce ar trebui să știi (P)

Procesul de ventilație face referire la schimbul de aer între interior și exterior. 
Fără un sistem adecvat de ventilație, cu structură bine stabilită și traiectorie optimă, o clădire și o casă izolate etanș vor reține poluanți dăunători și chiar substanțe chimice periculoase (în funcție de activitățile ce au loc în interior), cum ar fi monoxidul de carbon sau umiditatea care nu doar că pot deteriora arhitectura și structura unei case, ci pot aduce prejudicii persoanelor din interior.
 Sistemele de ventilație asigură că aerul circulă din interior spre exterior și invers, astfel încât are loc un flux permanent de oxigen și aer curat. 
Pentru a păstra calitatea aerului, aceste sisteme trebuie instalate corespunzător în anumite locuri ale încăperii, pentru a maximiza randamentul schimbului de aer. De asemenea, dincolo de faptul că are loc schimbul permanent al aerului dintr-o încăpere, odată cu el sunt vehiculate, în exterior, și particulele dăunătoare și periculoase.

De ce este necesară ventilația?

Gazele provenite de la instalațiile de ardere, cum ar fi sobele și șemineele se pot acumula într-o locuință slab ventilată. Ceea ce înseamnă că pot pune în pericol sănătatea și siguranța locatarilor. 

Umiditatea excesivă dintr-o încăpere poate, de asemenea, amenința sănătatea, deoarece reprezintă condiție favorabilă pentru apariția mucegaiului, care ulterior distruge izolația și poate provoca daune structurale greu de reparat.

În plus, nivelurile ridicate de umiditate pot face ca echipamentul folosit pentru răcire (frigiderele, congelatoarele) să aibă un randament mult mai scăzut, ceea ce înseamnă costuri mai mari la factura de electricitate. 

Dincolo de spațiul familial, când vine vorba de industria tehnică, cea de prelucrare a materiei prime, sistemele de ventilație sunt absolut necesare pentru desfășurarea activităților în condiții de maximă siguranță pentru sănătate.

Sistemele de ventilație sunt vitale pentru sănătate

Asigurarea sistemelor de ventilare ale unei locuințe sau companii combină aspectele fizice,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!