Actualitate

Neglijența primarului: Litoralul Constanței se degradează înainte de sezonul estival

Primarul liberal din Constanța, Vergil Chițac, neglijează litoralul. Cu doar două luni înainte de deschiderea sezonului estival, stațiunea Mamaia se prezintă într-o stare deplorabilă, cu marea care a erodat zeci de metri din plajă și atracțiile turistice lăsate în paragină. Locuitorii reclamă că turismul trece printr-o perioadă dificilă.


În ciuda investițiilor de 800 de milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea plajelor și înnisipare, marea continuă să erodeze plajele an de an. În zona Rex din Mamaia, dune de nisip s-au format în urma furtunilor care au afectat plaja, cu diferențe de înălțime de până la un metru.
În același timp, atracțiile turistice ale Constanței se deteriorează. Hotelul Rex din Mamaia, odată o bijuterie, acum este în ruină, înconjurat de grămezi de moloz și mizerie, cu fațada care se deteriorează treptat.
Localnicii sunt indignați de această situație. Toboganul din zona cazinoului Constanța, care cândva atrăgea mulțimi de turiști, a fost lăsat să se degradeze, deși are un potențial turistic semnificativ.