Actualitate

Nelu Tătaru: “Klaus Iohannis are dreptate. Vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane este necesară”

Președintele României este nervos pe campania de vaccinare eșuată. Klaus Iohannis susține că vaccinarea obligatorie va fi necesară pentru anumite categorii de persoane. Acesta tace mâlc de abuzurile grave care se aduc de pe urma unei asemenea decizii.

Nelu Tătaru, consilier onorific și un puternic susținător al premierului Florin Cîțu, susține că Klaus Iohannis are dreptate, vaccinarea obligatorie este necesară în România.

„Sunt discuții la nivelul Grupului Tehnico-Științific și aceste decizii vor ajunge în CNSU unde se va lua și o decizie finală. În continuare cred că evoluția acestei pandemii ne dă motive să spunem că anul 2021 nu mai e un an al părerilor despre pandemie. Anul 2021 și acest val 4 e al asumării și al deciziilor”, a spus Tătaru, care este consilier onorific al premierului.

„Vedem un val 4 destul de violent, în condițiile în care avem o transmitere comunitară accentuată. În acest moment avem o creștere exponențială, avem deja aproape 1000 de pacienți în terapie intensivă.

La nivelul Grupului Tehnico-Științific discuții sunt în fiecare zi. Premierul va lua decizia finală care va fi transformată apoi într o hotărâre de guvern”, a adăugat el.

Personal esențial înseamnă educație, sănătate, personal militar și acele structuri care intră în contact frecvent și în zone de risc cu tot ce înseamnă populație, a precizat fostul ministru.

Întrebat dacă testarea o dată pe săptămână rămâne o alternativă, Tătaru a spus: „Da, se discută foarte mult și se puneau ca alternative acele vaccinari care sunt gratuite, se fac pe banii statului, sau testările săptămânale care să fie pe contribuție proprie”