Actualitate

Nelu Tătaru susține că PNL își asumă vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, consilierul onorific al premierului, un susținător al vaccinării obligatorii, spune că acest subiect este discutat în fiecare zi la nivelul Grupului Tehnico Științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care poate lua o hotărâri care pot fi implementate prin adoptarea în Guvern.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru susţine vaccinarea obligatorie, că de discută această variantă, în contextul în care valul 4 al pandemiei este destul de violent, dar că o decizie finală în aceast sens se va lua ce CNSU și apoi de premier și Guvern.

„Premierul va lua decizia finală”

„Sunt discuţii la nivelul Grupului Tehnico-Ştiinţific şi aceste decizii vor ajunge în CNSU unde se va lua şi o decizie finală. În continuare cred că evoluţia acestei pandemii ne dă motive să spunem că anul 2021 nu mai e un an al părerilor despre pandemie. Anul 2021 – şi acest val 4 – e al asumării şi al deciziilor. Vedem un val 4 destul de violent, în condiţiile în care avem o transmitere comunitară accentuată. În acest moment avem o creştere exponenţială, avem deja aproape 1000 de pacienţi în terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

„La nivelul Grupului Tehnico-Ştiinţific discuţii sunt în fiecare zi. Premierul va lua decizia finală care va fi transformată apoi într o hotărâre de guvern”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24. Florin Cîțu, în calitate de premier, prezidează și CNSU.

Întrebat dacă testarea o dată pe săptămână rămâne o alternativă, Nelu Tătaru a spus că „sa, se discută foarte mult şi se puneau ca alternative acele vaccinări care sunt gratuite, se fac pe banii statului, sau testările săptămânale care să fie pe contribuţie proprie”.

Nelu Tătaru, în prezent deputat PNL, președinte al Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaților, este consilier onorific al premierului după plecarea Ioanei Mihăilă de la conducerea Ministerului Sănătății și numirea interimarului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.