Actualitate

Nicolae Ciucă și Pensia Specială: Creșteri și Controverse în Contextul Reformei Pensiilor Speciale

Fostul premier Nicolae Ciucă (PNL) se află în atenția publică, având o pensie militară de 221.616 lei anul trecut, cu o creștere de la 215.000 lei în anul precedent. Această creștere a adus pensia specială la aproximativ 6.000 de euro lunar. În plus, Ciucă încasează și salariul de fost premier, generând un venit considerabil lunar.

De asemenea, soția lui Nicolae Ciucă beneficiază de o pensie specială de militar de la Ministerul Apărării, ajungând la suma de 61.680 lei în anul anterior. În ciuda acestor beneficii, proprietățile și bunurile deținute de familia Ciucă rămân neschimbate, incluzând o casă, terenuri și două autoturisme Toyota.

Cu toate acestea, Ciucă este amintit pentru eșecul guvernului său în privința reformei pensiilor speciale. Desi România și-a asumat această reformă, Guvernul Ciucă a adoptat doar o reformă parțială, menținând pensiile speciale ale militarilor și aplicând doar anumite modificări.

În contextul întârzierilor, amendamentele propuse de coaliția de guvernare pentru finalizarea reformei pensiilor speciale sunt în dezbatere în Parlament, iar adoptarea legii este așteptată până la 1 iulie. Aceasta ridică întrebări cu privire la transparența și coerența reformelor propuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.