Nicolae N. Roman (AUR) către ministrul Afacerilor Externe: „Ce măsuri va lua statul român pentru protecția românilor din Ucraina în eventualitatea unui conflict ruso-ucrainean?”

Evoluția situației politico-militare din Ucraina sporește îngrijorarea statelor vecine acesteia, întrucât în acestă țară există o comunitate etnică românească de circa 400.000 de persoane. Declarația aparține deputatului AUR de Buzău, Nicolae N. Roman, care a expediat, în acest sens, o interpelare în adresa ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Astfel, parlaentarul AUR dorește să afle de la oficial ce măsuri de protecție a acestei comunități intenționează să adopte autoritățile în eventualitatea unui conflict ruso-ucrainean.

Redăm mai jos textul interpelării depusă de deputatul AUR de Buzău, Nicolae N. Roman:

„Domnule ministru,

 Evoluția situației politico-militare din Ucraina sporește îngrijorarea statelor vecine acesteia. În acestă țară există o comunitate etnică românească de circa 400.000 de persoane.

Prin urmare, vă adresez următoarea întrebare:

În eventualitatea unui conflict ruso-ucrainean ce măsuri de protecție a acestei comunități intenționați să adoptați?”, se arată în interpelarea depusă de deputatul AUR de Buzău, Nicolae N. Roman.

Distribuie acest articol!