OpiniiPolitica

Nicolae Roman(AUR): Ministrul Attila Cseke a desființat 67 de spitale în 2010, iar acum se cheltuie fără rost sume importante pe spitale modulare

Situația pandemică este critică în România. Cu peste 10.000 de cazuri pe zi, sistemul medical românesc este în colaps. Având în vedere că investițiile în acest sector lipsesc de zeci de ani, Nicolae Roman, deputat AUR, atrage atenția unor informații omise de presă.

“După stingerea ecourilor celor două congrese desfășurate în plină pandemie, televiziunile abundă în știri referitoare la insuficiența numărului de posturi pentru secțiile A.T.I. din spitale și chiar a numărului de spitale.

Se aduce în atenție cheltuirea fără rost a unor sume importante pentru amenjarea a cinci spitale modulare, uitate și nefolosite în prezent.

Se omite, voit, faptul că în anul 2010, în timpul guvernării Boc și ministeriatului lui Attila CSEKE, din motive necunoscute opiniei publice, au fost închise un număr de 67 de spitale din cele circa 200 de spitale propuse inițial și care erau funcționale la acel moment.

Doresc să fiu informat, pentru a transmite electroratului următoarele:

  1. Există o evaluare a posibilităților de amenajare a unora dintre aceste unități sanitare ca spitale specializate în tratarea virusului SARSCOV-2?
  2. Domnule ministru Attila CSEKE de ce nu se repun în funcțiune unele dintre aceste spitale la a căror desființare ați contribuit în mod direct și în care amenjarea secțiilor A.T.I. este facilă și mai ieftină?
  3. Există o situație a cadrelor medicale dispuse să încadreze astfel de spitale pentru o durată de timp variabilă?“, spune Nicolae Roman.