Nicolae Roman(AUR) – Nu există informații referitoare la preocupările Guvernului privind problemele etnicilor români din statele vecine

Nicolae Roman, deputat în Parlamentul României din partea partidului AUR, atrage atenția unor aspecte îngrijorătoare cu privire la cunoașterea problemelor etnicilor români din statele vecine. Statul român i-a abandonat pe acești români, iar lipsa informațiilor din spațiul public cu privire la acest aspect confirmă acest lucru, susține deputatul AUR.

Nicolae Roman a adresat o întrebare parlamentară ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, prin care solicită o confirmare din partea Guvernului pe problemele etnicilor români din alte state.

“În mass-media din România nu apar informații referitoare la preocupările Guvernului României privind problemele regionale sau cele ale comunităților de etnici români din statele vecine.

Prin urmare, vă adresez următoarele întrebări:

  1. Câte întălniri ați avut cu omologii dumneavostră sârb și maghiar, și ce probleme care să aducă modificări pozitive vieții și comunităților etnicilor români ați discutat?
  2. Câte și ce materiale de propagandă precum și volume de literatură în limba română au fost expediate pentru comunitățile românești din țările menționate?“, întreabă Nicolae Roman, deputat AUR.
Distribuie acest articol!