Nicolae Roman(AUR) – solicită informații de la ministrul Bogdan Aurescu despre implicarea Ungariei în problemele Republicii Moldova

Nicolae Roman, deputat AUR în Parlamentul României, a solicitat ministrului Afacerilor Externe răspunsuri la următoarea situație. În spațiul public au ajuns informații despre implicarea Ungariei în problemele Republicii Moldova.

Deputatul AUR cere clarificări ministrului Bogdan Aurescu despre acest aspect și care este angrenarea României în susținerea și rezolvarea problemelor Republicii Moldova, în rapost cu preocuparea manifestată de Ungaria.

“Mass-media din România informează despre implicarea Ungariei în problemele Republicii Moldova, iar conform declarațiilor oficiale ale acesteia din urmă, solicită sprijin în soluționarea problemelor de la diplomația și de la statul maghiar.

Prin urmare, vă adresez următoarele întrebări:

  1. Cum apreciați angrenarea României în susținerea și rezolvarea problemelor Republicii Moldova, în raport cu preocuparea manifestată de Ungaria?
  2. Cum și de câte ori România a transmis în Parlamentul European doleanțele Republicii Moldova?“, se arată în documentul oficial depus de Nicolae Roman.
Distribuie acest articol!