Actualitate

Noul ministru de Justiție îi face pe plac lui Florin Cîțu. Lucian Bode: “Cu siguranță voi aviza proiectul Anghel Saligny”

Ministrul interimar, Lucian Bode, susține că se va consulta cu specialiştii de la Ministerul Dezvoltării în ceea ce priveşte proiectul de act normativ privind Planul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”. Acest proiect este de o importanță deosebită și cu siguranță îl voi aviza.

“În ceea ce priveşte Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni şi aşa cum rezultă din primele discuţii pe care le-am avut cu specialiştii din Ministerul Justiţiei, cunoscând subiectul în coordonate mari, ca membru al Guvernului, în această seară ne vom consulta cu echipa de Ministerul Dezvoltării, cu specialiştii, cei care au iniţiat acest proiect de act normativ şi cu siguranţă voi aviza acest proiect“, a declarat Lucian Bode

“Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe strict pe legalitatea actelor, despre oportunitatea unui program sau unei măsuri guvernamentale deciziile sunt luate atunci când construieşti programul de guvernare, când stabileşti politicile publice sau direcţiile de acţiune. Ministerul Justiţiei se va pronunţa de fiecare dată pe legalitatea uni proiect de act normativ, şi nu pe oportunitate”, a subliniat el.