Novak Djokovic, expulzat. Opoziţia din Australia cere demisia premierului Scott Morrison: „A devenit ridicol pe plan mondial”

Novak Djokovic, expulzat. Opoziţia din Australia cere demisia premierului Scott Morrison: „A devenit ridicol pe plan mondial”

Partidul Laburist din Australia, aflat în opoziţie, a cerut, duminică, demisia premierului Scott Morrison, afirmând că a devenit „ridicol” pe plan mondial prin decizia de expulzare a lui Novak Djokovic și tot scandalul creat în jurul tenismenului nevaccinat. „Premierul Scott Morrison a devenit ridicol pe plan mondial. El şi guvernul său au gestionat greşit cazul Novak Djokovic, au subminat procedurile securităţii frontierelor Australiei şi au furnizat o nouă scânteie pentru mişcarea antivaccinare”, a afirmat Kristina Keneally, membră a Parlamentului australian şi ministru de interne în guvernul din umbră al opoziţiei, scrie Mediafax.„Argumentul Guvernului Australiei în instanţă a fost că viza domnului Djokovic trebuie anulată deoarece prezenţa sa alimentează sentimentele antivaccinare din cauza a ceea ce a declarat înainte de a i se acorda viza. Întrebarea este următoarea: de ce i-a acordat Guvernul australian viză iniţial pentru a veni în Australia? Această mizerie nu este un eşec al legilor noastre, este un eşec al competenţei Guvernului Morrison şi al conducerii exercitate de acesta. A venit vremea ca domnul Morrison să plece”, a subliniat Kristina Keneally.Reacție dură după expulzarea lui Novak Djokovic din partea SerbieiPreşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici,  a reacţionat vehement la decizia expulzării lui Novak Djokovic. „A fost torturat şi chinuit de Guvernul Australiei, a fost tratat ca un criminal în serie. Nu există niciun dubiu că ar fi fost tratat diferit dacă nu era cetăţean sârb”, a declarat Aleksandar Vucici, citat de BBC News. „Ajunsese în Australia cu o derogare medicală şi l-au supus tratamentelor abuzive timp de zece zile. De ce aţi făcut acest lucru? Este vorba de o vânătoare de vrăjitoare declanşată împotriva lui. Nimeni nu poate înţelege aceste lucruri. Şi nu cred că Novak este cel umilit. Cei umiliţi sunt cei care au organizat acest proces de vânătoare de vrăjitoare”, a subliniat preşedintele Serbiei.Asociaţia Profesionistă de Tenis (ATP) consideră că absenţa lui Novak Djokovic de la Australian Open este „o pierdere” pentru turneul de tenis.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!