Nu există nicio şansă ca tulpina Omicron să nu devină curând dominantă!

Nu există nicio şansă ca tulpina Omicron să nu devină curând dominantă!

Deşi în Iaşi nu există în acest moment nicio suspiciune de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2, medicii spun că trebuie să respectăm în continuare măsurile de protecţie şi să ne vaccinăm pentru că noua tulpină se răspândeşte cu repeziciune în întreaga lume.

„Nu avem în momentul de faţă nicio suspiciune de infectare cu tulpina Omicron. Însă, din punctul meu de vedere, nu există nicio şansă ca tulpina să nu devină dominantă, aşa cum se întâmplă şi în restul Europei. Laboratorul nostru de biologie moleculară este centru regional de screening, şi avem mai multe kituri, astfel că putem să identificăm anumite mutaţii care sunt specifice, să ridicăm suspiciunea de infectare şi trimitem la secvenţiere. Dar nu s-a întâmplat până acum”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”.

Ieri-dimineaţă, se aflau internaţi în spital 97 de pacienţi, dintre care 48 pacienţi COVID şi 49 de pacienţi non-COVID. Totodată, erau libere 98 de locuri pentru pacienţi COVID, 33 de paturi cu oxigen şi două locuri în ATI mobil. Din fericire, în ultimele 24 de ore nu s-a mai înregistrat niciun deces şi s-au internat doar trei pacienţi depistaţi pozitiv. Inclusiv la nivelul întregului judeţ s-au confirmat doar încă 29 de noi cazuri. Astfel, în unitatea medicală ieşeană sunt îngrijiţi acum şi pacienţi cu alte afecţiuni – sepsis, meningite, botulism, alergodermie, hepatită acută virală sau SIDA.

„Totodată, pacienţii cu patologii cronice aflaţi în evidenţa spitalului nostru au fost chemaţi pentru reevaluări, în vederea stabilirii stării actuale de sănătate. Circuitele spitalului respectă normele epidemiologice, toţi sunt pacienţi care suferă şi indiferent de patologie nu trebuie discriminaţi sau ostracizaţi”, au mai completat reprezentanţii unităţii medicale.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!