O firmă germană oferă bonusuri de 5.000 de euro angajaților care se vaccinează anti-Covid. „Pierdem mai mult dacă se îmbolnăvesc”

O firmă germană oferă bonusuri de 5.000 de euro angajaților care se vaccinează anti-Covid. „Pierdem mai mult dacă se îmbolnăvesc”

Managerul unei companii din Jena, landul german Turingia, a anunțat că oferă bonus tuturor angajaților care se vaccinează anti-Covid până în ianuarie 2022. Udo Böttcher va recompensa fiecare angajat cu câte 5.000 de euro. Dacă toți cei peste 550 de angajați se vor vaccina, compania va plăti bonusuri în valoare de 2,7 milioane de euro, însă Udo Böttcher spune că ar avea pierderi mai mari dacă angajații s-ar îmbolnăvi de COVID-19 și nu ar mai veni la muncă o perioadă, potrivit focus.de.Udo conduce o companie de comenzi online și spune că succesul afacerii se datorează angajaților. Despre bonusul de 5.000 de euro el a spus: „În primul rând, este o investiție în sănătatea angajaților noștri. O rată de vaccinare cât mai mare protejează fiecare individ și minimizează riscul ca aceștia să se îmbolnăvească sau să fie plasați în carantină”. Udo Böttcher FOTO: Böttcher AG Böttcher spune, însă, că nimeni nu este forțat să o facă și că vaccinarea rămâne la latitudinea fiecărui angajat în parte. „Dar suntem fericiți dacă ei vor lua o decizie în direcția vaccinării”.Dacă toți cei 550 de angajați vor fi vaccinați complet până la sfârșitul lunii ianuarie, campania va plăti peste 2,7 milioane de euro. „Aceasta este, desigur, o sumă mare”, spune colegul lui Böttcher, Danilo Frask. „Dar dacă mai mulți angajați vor fi absenți, pierderile pot fi mai mari”. Editor : D.C.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!