Social

O tânără care a a înghiţit 60 de pastile de Paracetamol a fost salvată cu ajutorul dializei hepatice

Medicii Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi au salvat viaţa unei tinere care săptămâna trecută a încercat să îşi pună capăt zilelor înghiţind 60 de comprimate de Paracetamol pe fondul unei probleme sentimentale. Tânăra de 24 de ani a ajuns prima dată în Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf. Spiridon” în stare foarte gravă, în comă. A fost transferată la Spitalul „Parhon” pentru iniţierea şedinţelor de dializă hepatică, cu scopul de a elimina substanţele toxice din organism, având în vedere că Paracetamolul determină insuficienţă hepatică atunci când este administrat în cantităţi foarte mari.„A fost internată în stare gravă, cu un bilanţ profund alterat şi cu afectare hepatică importantă. Din fericire, pacienta şi-a revenit aproape complet după două şedinţe de dializă hepatică, în momentul de faţă este conştientă, cooperantă şi internată pe Secţia de Nefrologie”, a declarat conf. univ. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi.

Specialiştii spun că după aceste două şedinţe, analizele şi funcţia hepatică s-au îmbunătăţit semnificativ. De asemenea, atrag atenţia asupra faptului că în lipsa dializei hepatice nu ar fi supravieţuit. „Am vorbit astăzi cu ea şi îşi doreşte să nu mai treacă nimeni printr-o asemenea experienţă şi îi pare rău pentru ce a făcut. În acelaşi timp, se bucură că a trecut peste această încercare, iar echipa medicală are această satisfacţie: văd că un tânăr care a venit în comă şi cu o speranţă foarte mică de viaţă poate să plece fără sechele la domiciliu”, a mai declarat conf. univ. dr. Ionuţ Nistor. În perioada următoare pacienta va avea nevoie şi de consiliere psihologică.

Reprezentanţii Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” trag un semnal de alarmă cu această ocazie, legat de utilizarea Paracetamolului de către populaţia generală şi de accidentele care pot apărea în momentul în care consumarea acestuia se face necontrolat,

 » Aflați mai multe informații aici.