Obiective curajoase la Aeroportul Cluj. David Ciceo: În 10 ani, mă aștept să avem un zbor direct Cluj – New York / Trafic de 7 milioane de pasageri pe an până în 2040

Obiective curajoase la Aeroportul Cluj. David Ciceo: În 10 ani, mă aștept să avem un zbor direct Cluj – New York / Trafic de 7 milioane de pasageri pe an până în 2040

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, a povestit, într-un interviu acordat publicației Airport World, cum a făcut față pandemiei aeroportul din „Capitala Transilvaniei” și a dezvăluit ce planuri are pentru următorii 10 ani.
„Aeroportul Internațional Avram Iancu se află în Cluj-Napoca, un oraș cunoscut și ca «Inima Transilvaniei», nu doar geografic, dar și pentru rolul în dezvoltarea economică a zonei. Orașul este unul dintre cele mai importante centre academice, industriale și de business din România și al doilea oraș după capitala București. Este clar faptul că Aeroportul din Cluj a avut o influență majoră asupra turismului, investițiilor și dezvoltării regiunii”, spune în interviu David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj.

Acesta susține că „traficul anual de pasageri, care a crescut de la 36.000 de persoane în 1996 la aproape 3 milioane în 2019, a dus la dezvoltarea regiunii și a orașului.”

Pandemia și zborurile
David Ciceo a vorbit și despre trecerea prin pandemie.

„La fel ca toate aeroporturile hub-uri regionale din lume, am întâmpinat dificultăți încă de la începutul pandemiei, dar am reușit să depășim aceste momente și provocări care au apărut odată cu situația crizei sanitare mondiale. Am avut un plan bine stabilit, echilibrat, coerent și rezilient. Cred că am luat toate măsurile posibile pentru a asigura traficul pe aeroport pe timp de criză, dar și pe termen lung. Chiar dacă Aeroportul Cluj a avut o scădere drastică a numărului de pasageri din cauza pandemiei de COVID-19, în 2021 am reușit să recuperăm și să ajungem la jumătate din traficul din perioada pre-pandemică și am depășit media națională și europeană”, afirmă Ciceo.

Premiat pe timp de pandemie: Cel mai bun aeroport cu mai puțin de 5 milioane de pasageri pe an
„Poate cel mai bun lucru pe care pot să-l spun despre aeroport este faptul că,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!