Social

Operaţie de 7 ore pentru o tumoră de mari dimensiuni pe creier

O femeie în vârstă de 63 de ani şi-a recăpătat vederea după ce a fost operată pe creier de o tumoră de 8 centimetri. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, a fost una dificilă, spun reprezentanţii unităţii medicale, şi a durat şapte ore. „Tumora era una de mari dimensiuni, situată foarte prost, la baza craniului şi în plus împingea şi îngloba structuri foarte importante cerebrale, vase importante, nervii optici. Nu vedea nimic, nici lumina de trei săptămâni. 

A fost o provocare pentru noi, iar după ce am discutat despre riscuri cu familia şi cu pacienta, ni le-am asumat împreună şi am hotărât să o operăm”, a explicat dr. Marius Dabija, director medical al Spitalului de Neurochirurgie. Pacienta, Elena Delea, spune că acum este bine, însă diagnosticul a speriat-o iniţial.

„Am venit aici la spital să-mi fac o operaţie de cap, deşi nu mă durea nimic, nu am avut nicio durere. Toţi ne-am speriat, îmi vine să plâng şi acum”. Medicii care au operat-o spun că a avut o evoluţie foarte bună, iar la două zile de la intervenţie femeia a început să vadă. „Nu vede încă perfect, dar odată ce o să-şi rezolve cataracta de pe ochiul stâng sperăm să vadă foarte bine. Nu vede perfect, dar începe să distingă contururi şi avem speranţa să vadă din ce în ce mai bine. Când ai un asemenea caz deosebit şi pentru noi a fost o surpriză extrem, extrem de plăcută”, a completat dr. Marius Dabija, directorul medical al Spitalului de Neurochirurgie.

 » Aflați mai multe informații aici.