Orășelul care a „îmblânzit” valurile înalte de 30 de metri. „E un monstru. E ca și cum ai privi un zgârie-nori care vine spre tine”

Orășelul care a „îmblânzit” valurile înalte de 30 de metri. „E un monstru. E ca și cum ai privi un zgârie-nori care vine spre tine”

Nazaré era o stațiune la malul mării care se golea iarna. Acum este epicentrul surfingului, datorită valurilor de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, relatează BBC. Valuri de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, la Nazare, Portugalia. Foto: Profimedia Valuri de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, la Nazare, Portugalia. Foto: ProfimediaValuri de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, la Nazare, Portugalia. Foto: ProfimediaValuri de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, la Nazare, Portugalia. Foto: ProfimediaValuri de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, la Nazare, Portugalia. Foto: ProfimediaValuri de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, la Nazare, Portugalia. Foto: ProfimediaValuri de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, la Nazare, Portugalia. Foto: ProfimediaValuri de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, la Nazare, Portugalia. Foto: ProfimediaValuri de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, la Nazare, Portugalia. Foto: Profimedia, Fortul din secolul al XVI-lea, construit pe stânci, primește mii de turiști din octombrie până în martie, când are loc sezonul de surfing. Toți speră să-i vadă pe cei mai buni surferi pe valuri înalte din lume, care încearcă să atingă experența supremă: să riște totul pentru a călări pe valurile monstruoase, de mărimea unui zgârie-nori.Localnicii din Nazaré au știut întotdeauna că valurile lor sunt mari, deși nu aveau idee de dimensiunile lor. În zilele furtunoase de iarnă, întreaga zonă părea că tremură, iar tunetul valurilor răsuna până în munți. Surferii locali mergeau pe valuri până la un punct, dar știau când era timpul să iasă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!