Actualitate

Organizația Romanian Business Leaders îl desființează pe Klaus Iohannis: “În decembrie au fost promise multe lucruri, dar nu s-au făcut, rămânând doar vorbe”

Cea mai cunoscută organizația antreprenorial din România îl critică pe Klaus Iohannis, Președintele României. Organizația Romanian Business Leaders îi readuce aminte președintelui de faptul că în decembrie au fost promise multe lucruri, dar nu s-au făcut, rămânâd doar vorbe.

„În decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern aţi declarat următoarele: `Cetăţenilor români li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educaţie, în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei dar şi combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate`. Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează şi pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil”, spune RBL.

Romanian Business Leaders vă adresează această scrisoare în numele a peste 200 de antreprenori români, prezenţi astăzi la cea de-a 9-a ediţie a Summitului Romanian Business Leaders.

După un an cu dificultăţi economice nemaiîntâlnite, dar şi după alegerile din 2020, mediul privat şi societatea per ansamblu au sperat la 4 ani de linişte politică, în care să ne concentrăm eforturile pe construcţia economică şi pe reformele administrative.

Aşteptările antreprenorilor români şi ale mediului de afaceri, la a căror îndeplinire am investit, la rândul nostru, enorm de mult timp şi energie au fost:

Implementarea cu profesionalism a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru o Românie prosperă,
Simplificare administrativă pentru o Românie competitivă,
Digitalizarea administraţiei pentru o Românie modernă,
Modernizarea sistemului de învăţământ pentru o Românie cu adevărat educată,
Gestionarea eficientă a pandemiei pentru o Românie însănătoşită.

A trecut deja aproape un an din cei 4 până la noul ciclu electoral, şi nu doar că nu au fost făcute progrese prea mari, dar şi ce a fost început urmează a fi blocat de lupte politice sterile şi pierzătoare pentru români şi România.“, se arată în scrisoarea trimisă președintelui.