Oscar 2023. Regizoarea filmului „Till” acuză Hollywood-ul de rasism: „Perpetuează o misoginie făţişă faţă de femeile de culoare”

Oscar 2023. Regizoarea filmului „Till” acuză Hollywood-ul de rasism: „Perpetuează o misoginie făţişă faţă de femeile de culoare”

Regizoarea nigeriano-americană Chinonye Chukwu a acuzat Hollywood-ul de „misoginism făţiş faţă de femeile de culoare”, după ce filmul său „Till” a ratat o nominalizare la Oscar, informează BBC. „Till” spune povestea adevărată a mamei care a căutat să obţină dreptate după ce fiul ei, Emmett Till, a fost linşat în 1955.Vedeta filmului, Danielle Deadwyler, nu a fost nominalizată marţi la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” pentru rolul lui Mamie Till-Mobley, deşi pronosticurile o indicau clar pe listă.Însă Deadwyler nu s-a regăsit printre actriţele nominalizate, astfel că pe lista scurtă nu se află nicio vedetă de culoare. Chukwu, care a semnat şi scenariul la „Till”, a postat un mesaj pe Instagram în care pare să se refere la lipsa de nominalizări pentru filmul său.„Trăim într-o lume şi lucrăm în industrii care sunt atât de agresiv angajate să susţină persoanele albe şi să perpetueze o misoginie făţişă faţă de femeile de culoare”, a scris ea.„Şi totuşi. Sunt veşnic recunoscătoare pentru cea mai mare lecţie a vieţii mele – indiferent de orice provocări sau obstacole, voi avea întotdeauna puterea de a-mi cultiva propria bucurie, iar această bucurie este cea care va continua să fie una dintre cele mai mari forme de rezistenţă ale mele”, a continuat regizoarea, citată de Agerpres.Mesajul ei a fost postat alături de o fotografie alături de activista pentru drepturile civile Myrlie Evers-Williams, care apare şi în film.Emmett Till avea 14 ani atunci când a fost ucis cu brutalitate după ce o femeie albă a declarat că a hărţuit-o într-un magazin. Moartea sa a galvanizat mişcarea pentru drepturile civile, iar mama lui Till a insistat ca sicriul băiatului să rămână deschis pentru ca rănile sale să poată fi văzute de miile de oameni care i-au adus un omagiu la Chicago.Deadwyler a primit recenzii elogioase pentru interpretarea sa.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!