ActualitateInternational

Papa Francisc, de acord cu căsătoriile GAY: Sunt bune și utile pentru mulți! – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Papa Francisc și-a încheiat vizita din Slovacia printr-o serie de declarații în care a atins teme precum avortul și căsătoriile între persoanele de același sex.

  În drum spre Roma, Suveranul Pontif a declarat, printre altele, că „avortul este o crimă”, informează Euronews.

  Acesta a mai vorbit și despre căsătorie și a spus că este o taină rezervată cuplurilor formate dintre un bărbat și o femeie.

  Cu toate acestea, Papa Francisc a spus că parteneriatele civile, inclusiv pentru persoanele de același sex, sunt bune și utile pentru mulți oameni.

  Papa Francisc: Persoanele cu altă orientare nu trebuie condamnate

  Suveranul Pontif a spus că Biserica Catolică „nu are puterea de a schimba o taină, întrucât aceasta a fost instituită de Dumnezeu”.

  Însă el a spus că susține legile laice care încearcă să-i ajute „pe cei care au o orientare sexuală diferită”.

  „Dacă un cuplu homosexual vrea să ducă o viață împreună, statul are posibilitatea de a le oferi siguranță, stabilitate, drept de moștenire. Și nu numai homosexualilor, ci tuturor oamenilor care doresc să trăiască împreună într-un parteneriat civil. Acest lucru nu înseamnă că trebuie condamnați. Nu, sunt frații și surorile noastre. Dar căsătoria este o taină, între un bărbat și o femeie”, a spus Papa Francisc.

  Declarațiile Papei Francisc au fost făcute în timpul tradiționalei conferințe de presă pe care acesta a susținut-o în avion, în drum spre Roma.

  Papa Francisc a vizitat în perioada 12-15 septembrie Ungaria și Slovacia.


  Distribuie acest articol!