Actualitate

Pe 2 octombrie se lasă cu protest. Românii s-au săturat de prețuri mari, tarife mari, țepe și politicieni vânduți

S-a făcut deja anunțul și românii sunt chemați în stradă.

George Simion, liderul Partidului AUR, a declarat că pe 2 octombrie va avea loc o mare manifestație la București. AUR cheamă pe români în stradă ca să își apere drepturile împotriva abuzurilor comise de politicienii corupți.

Economia României a fost prăbușită și nu există semnale că actualul guvern ar lua vreo măsură prin care relansarea să devină vizibilă. Mai mult decât atât, premierul Florin Cîțu a îndatorat România într-un an cât alții în 10, respectiv în ultimul an peste 30 de miliarde de euro reprezintă împrumuturile contractate. Nimeni nu știe ce s-a realizat cu acești bani iar ei vor trebui rambursați în anii următori, ceea ce înseamnă că va creștere presiunea pe schimbul valutar. Florin Cîțu refuză să spună cât ne costă real aceste împrumuturi și care sunt companiile beneficiare ce au luat comision din gestionarea lor.

În conspirație cu PSD și USR, PNL a decis liberalizarea prețurilor la energie electrică și la gaz, lucru care a dus automat la creșterea prețurilor. Companiile străine pot cumpăra acum energie electrică și gaz românesc ieftin și apoi să le vândă scump, de câteva ori mai scump, către români. Liberalizarea înseamnă că aceste companii, profitând de poziția de monopol, au putut fixa ce preț au dorit, adică prețuri mai mare decât în Europa.

George Simion cere ca piața să fie reglementată, așa cum a fost până acum, iar prețurile să fie mici. Reglementarea înseamnă că tarifele nu pot fi urcate la orice nivel, mai ales că aceste companii sunt simpli intermediari, ele vând chiar resursele României. O marjă de profit de 10-20%, cât a fost până acum, este suficientă, nu este nevoie de mai mult, însă aceste companii jefuiesc România și nu sunt interesate de români.

Florin Cîțu refuză, deși poate, să reglementeze iar prețul, iar acesta să fie mic. Nu doar românii sunt afectați ci și afacerile lor. Ca să faci pâine nu îți este suficient doar grâul ci și curent electric și gaz, ori ele s-au scumpit. Pâinea se va scumpi și românii au nevoie de pâine la un preț corect. Practic toate afacerile din România vor avea de suferit deoarece ele nu vor mai putea fi competitive pe piața internațională. De ce să nu folosim gazul și energia în interesul nostru, căci sunt ale noastre, și trebuie să dăm miliarde de euro anual către companii care doar facturează?

Situația devine extrem de gravă, Florin Cîțu și Klaus Iohannis ofensează pe români. În centrul Sibiului șeful statului a comandat montarea unei statui care este un simbol al ocupației austriece a Ardealului. Klaus Iohannis și-a făcut statuia la Sibiu ca să le arate românilor cine este stăpânul, iar acest lucru nu este de îngăduit. Românii au protestat însă lor nu le pasă, România este doar o moșie exploatată greu de politicienii corupți și trădători.

Prețurile au explodat în România iar guvernul, în complicitate cu PSD și cu USR, refuză să crească salariul minim. PSD a propus să se mai pună 100 de lei, adică își bate joc de români cu propuneri care să îi ofenseze. Când prețurile s-au dublat, salariile și pensiile au înghețat. Nu este corect așa, dar politicienii au salarii mari, uneori au funcții în stat și de zeci de mii de euro. Prețul la ulei și la orez s-a dublat, carnea a devenit produs de lux, bătrânii României trebuie să aleagă astăzi între a mânca ceva sau a-și cumpăra medicamente nu este corect să fie așa.

AUR a cerut de urgență ca facilitatea acordată sectoului construcțiilor să fie extinsă pe toate sectoarele. Acest lucru înseamnă salarii aproape dublate dar taxe mai mici la antreprenori. AUR propune ca fiecare român să aibă un salariu de cel puțin 2.300 de lei în mână, iar taxele salariale să fie de aproape 7.000 de lei. Să ne spună Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis sau Florin Cîțu cum ar putea ei să trăiască cu doar 1.400 de lei lunar, dar nu vor spune, ne vor cere să fim solidari cu ei, care au salarii de zeci de ori mai mari.

AUR vrea să fie aprobată o lege cu salarii mai mari, însă partidele refuză ca să facă jocul companiilor străine ce vor români pe bani puțini. AUR are doar 10% din actualul parlament dar cheamă pe români în stradă, nu este corect să acceptăm abuzurile făcute de cei puși să ne reprezinte nu să ne impună lucruri. Pe 2 octombrie românii vor ieși în stradă la București, nu trebuie acceptată bătaia de joc.

Partidele politice au mai dat o țeapă românilor: falimentul City Insurence, companie deținută de un apropiat al PSD. Acest lucru trebuia evitat dar politicienii corupți au numit la ASF persoane pe mulți bani nu ca să ne apere pe noi de abuzuri ci ca să apere companiile mari de români. Un cumnat de al Adrian Năstase a dat o țeapă de milioane, zeci de milioane de euro românilor, care vor trebui să plătească de la ei toate datoriile aceste companii. A fost un act premeditat căci prin astfel de țepe, de tipul Gerald și FNI se fac bani mulți, nu prin muncă cinstită. AUR cere ca cei vinovați să ajungă după gratii, căci se știa prea bine situația de la compania de asigurări dar corupția distruge România.

Pe 2 octombrie românii pot alege să stea liniștiți în case, sau pot răspunde apelului de a ieși în stradă. Vine iarna și facturile vor exploda, nu trebuie să așteptăm să se întâmple acest lucru, trebuie să ne cerem drepturile în stradă. Partidele sistemului sunt înțelese și e nevoie ca românii să nu mai accepte ca ele să lucreze împotriva națiunii.