Pe arăturile naționale, cu și fără domnii Bode, Popescu și Daea

Pe arăturile naționale, cu și fără domnii Bode, Popescu și Daea

Lideri de toate soiurile aflate ori în campanie electorală avant la lettre ori în concediu mental.

S-au adunat liderii PNL în ședință și în loc să ceară UDMR clarificări despre poziția uniunii pe declarațiile nefericite, rasiste și naziste produse de Viktor Orban, ne trezim cu domnul Bode care afirmă vehement că PSD vrea să iasă la toamnă de la guvernare.

Nu iese fum fără foc și un scandal se acoperă cu un scandal și mai mare. Căci Ciolacu, amețit de cel 37% cât are PSD în sondaje gândește că peste două luni procentajul partidului ar crește și în caz de anticipate ar putea face guvernul cu UDMR. Iar ca să aibă motive de creștere, domnul Ciolacu plusează cu încă un pachet de măsuri sociale țintit taman pe categoriile sociale care în mod tradițional votează partidul. Iar domnul Bode vrea să țină aproape UDMR tocmai pentru că PSD amenință că iese de la guvernare. Și din atare motiv nici nu se mai întreabă ce crede UDMR despre declarațiile nefericite, rasiste și fasciste ale domnului Victor Orban.

Păi dacă nu se întreabă, concluzia este că dumnealor sunt într-un lung și nefericit concediu mental.

Fățărnicie, numele tău este PNL+PSD+UDMR. Vai, am uitat de președintele Iohannis, dar, tocmai pentru că dumnealui i-a trebui o săptămână până să cuvânte în scandalul Viktor Orban+Tușnad+UDMR, mă gândesc să-mi iau și eu tot un răgaz de o săptămână ca să comentez declarațiile dumnealui.

Domnul ministru Popescu, Gicuță de la Drăgănești și nește pârlite de becuri.

Povestea cu domnul minstru al energiei, știți care, cel care vrea să stingă cât mai multe becuri împreună cu alții, îmi aduce aminte de o întâmplare hazlie din cariera mea de inginer mecanic pierdut prin centralele hidro de pe Olt.

Pe vremuri, acum peste două decenii, la centrala din Drăgănești aveam un coleg cu deficiențe locomotorii. Gicuță mergea greu, nu era îndemânatic, dar era un electrician pe cinste, pentru că mintea îi mergea brici. Dar cum lumea era lume și nu avea înțelegere pentru bietul om, Gicuță făcea doar munca de jos, schimba becuri prin galeriile centralei și pe baraj.

Și s-a inundat centrala din cauza unui grup aflat în reparație, ghinion, manevră greșită, n-am deslușit chestia asta până azi, dar nu contează. Treaba este că inginerul Mateiaș, colegul meu, a fost trimis la centrala Drăgănești să afle ce și cum cu inundarea. A intrat în camera de comandă inginerul și a glăsuit bățos: băi băieți, m-a trimis directorul aici să fac lumină!

Eram și eu în camera de tură, dar n am avut vreme să intervin.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!