Peața Endependenței s-a mutat la Bruxelles

Peața Endependenței s-a mutat la Bruxelles

Schengen-ul nostru este un studiu de caz politic clinic. Un cancelar austriac se poartă discriminatoriu, acceptând intrarea Croației în Schengen în urma unor negocieri pe sub masă, dar respinge România și Bulgaria care îndeplinesc tehnic criteriile de aderare din cauza alegerilor interne pe care riscă să le piardă.

Nehammer aplică Consiliului European o lovitură sub centură blocând România și punând la îndoială cifrele Frontex. Iar cacealmaua austriacă, în loc să fie devoalată de Consiliul European, este acceptată și problema migrației, cea fals invocată de Nehammer, ajunge pe ordinea de zi, ca cea mai importantă problemă momentală și actuală a UE. Degeaba a încercat Iohannis să decupleze Schengenul de migrațiune, că nu-i era dat să reușească să-l clintească pe Nehammer din minciuna lui politică.

Să mai îndrăznească să zică vreun pro-european că politica în UE se face pe principii și nu pe partipriuri. Și dacă nu se face pe principii, mai bine pe suveranisme, nu-i așa domnule AUR?

Nehammer nu obține garduri ci este mângăiat pe creștetul său populist și primește ca jucării niște proiecte pilot prin care granițele externe ale uniunii vor fi mai atent monitorizate. Doamna Ursula se sfiește să spună unde vor fi activate proiectele pilot, de rușine să nu fie acuzată că a căzut în plasa lui Nehammer cel încrezut, mincinos și mai degrabă pierzător de alegeri locale. Dar ziarele numesc fără jenă România și Bulgaria.

Bătând în continuare apa-n piuă, iar și iar, de ce doamna Ursula n-a zis unde se va implementa implementarea este simplu: de jenă deoarece Croația președintelui ăluia prorus nu era pe listă, ca să nu fie deranjată prea tare minciuna austriacului.

Mișcarea prin care doamna Ursula vrea să împace varza Nehammer cu capra românească pare desprinsă dintr-un film prost cu copii îmbufnați: ia și tu Nehammer un proiect, că gard nu îți poate da mama pentru că asta contravine normelor UE, ia și tu Iohannis de doi bani speranță să nu te acuze presa din România că te-ai întors acasă de la Bruxelles tot cu Lucian Bode în brațe, adicătelea cu dinaintea goală.

Și uite așa crede doamna Ursula că s-a stins scandalul din JAI, mutând, e drept că fără să-l citească pe Caragiale, Peața Endependenței la Bruxelles. Cu dumneaei, Nehammer și Iohannis pe post de actori. Bravos națiune, halal regie! Pun pariu pe o palincă de gutui că domnul Pintilie face trei’șpe-pai’pe la Paris că nu s-a gândit la o chestiune ca asta.

Bun. Acuma stând strâmb ca Nehammer și netăcând ca Iohannis trebuie să constatăm că șansa de a intra în Schengen pe vremea președinției suedeze s-a dus dracului pe apa sâmbetei. Că până vin mașinile și se construiesc turnuri de observație și vin dronele și nu le strică poliția de frontieră,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!