Actualitate

Pensiile speciale nesimțite au crescut și ele. La săraci doar 150 de lei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, mimează grija față de pensionari, anunțând o creștere a pensiilor de doar 150 de lei pentru peste 1 milion de români. Această creștere, în contextul inflației galopante și a prețurilor care se dublează, este nu doar insuficientă, ci de-a dreptul nesimțită.

Mai mult, Ciolacu pare să fie preocupat de dispute cu diverși „inamici invizibili” în loc să se concentreze pe nevoile reale ale pensionarilor.

În timp ce covrigarul de Buzău se luptă cu morile de vânt, pensionarii români se zbat să supraviețuiască cu venituri mizerabile, în condițiile în care costul vieții a crescut exponențial.

Contrastul dintre această „creștere” simbolică a pensiilor și beneficiile de care se bucură elita politică este revoltător. Nicolae Ciucă, de exemplu, a primit un supliment de peste 2.500 de lei la pensie. În același timp, pensiile speciale continuă să crească la nivele nesimțite, lăsând pensionarii obișnuiți cu măriri de pensie simbolice de 150 de lei.

Situația devine și mai gravă când auzim poveștile pensionarilor care se luptă să supraviețuiască zi de zi.

Mulți dintre ei sunt forțați să aleagă între mâncare și medicamente, iar în locuințele lor, frigul a devenit un „oaspete” permanent. Această creștere de 150 de lei este o insultă în fața sacrificiilor pe care le fac zilnic pentru a se descurca.

În plus, PSD plănuiește să ofere pensii speciale primarilor începând cu anul 2025, un gest care pare mai mult o mită politică pentru a asigura loialitatea și mobilizarea electorală.

Această politică demonstrează că statul este capturat de către interese de partid.

În concluzie, ceea ce face PSD sub conducerea lui Marcel Ciolacu nu este altceva decât un jaf organizat, unde elitele politice își asigură beneficii substanțiale pe spatele pensionarilor obișnuiți.