Peste jumătate dintre persoanele cu afecţiuni autoimune suferă de depresie, anxietate

Peste jumătate dintre persoanele cu afecţiuni autoimune suferă de depresie, anxietate

Mai mult de jumătate dintre pacienţii cu boli autoimune suferă de depresie şi anxietate, dar majoritatea nu sunt niciodată întrebaţi despre sănătatea lor mintală, arată un nou studiu care a inclus peste 1.800 de pacienţi.Cercetătorii britanici au descoperit că mai mult de jumătate au raportat rar sau niciodată simptomele lor de sănătate mintală medicului. Acest lucru ar putea însemna că problemele de sănătate mintală şi simptomele neurologice pe care pacienţii cu boli autoimune le au sunt mult mai multe decât a fost raportat până în prezent.

„Nivelul scăzut de raportare pe care l-am identificat este o preocupare majoră, deoarece problemele cu sănătatea mintală, oboseala şi cogniţia pot schimba viaţa şi, uneori, pot pune viaţa acestor persoane în pericol”, a declarat dr. Melanie Sloan coautorul studiului, medic la departamentul de sănătate publică şi asistenţă medicală primară al Universităţii Cambridge.

Un alt autor al studiului a mărturisit că cifrele sunt „surprinzătoare”. „Ştim de ceva vreme că a avea o boală autoimună sistemică poate afecta negativ sănătatea mintală, dar acest studiu prezintă o imagine uluitoare a amplorii şi impactului acestor simptome”, a spus dr. Tom Pollak, de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie şi Neuroscience la King’s College din Londra.

„Toţi cei care lucrează în domeniul sănătăţii cu aceşti pacienţi ar trebui să întrebe în mod obişnuit despre bunăstarea mintală, iar pacienţii ar trebui sprijiniţi să vorbească fără teamă de judecată. Niciun pacient nu ar trebui să sufere în tăcere”, a adăugat Pollak.

Pentru studiu, cercetătorii au chestionat 1.853 de pacienţi cu boli reumatismale autoimune, cum ar fi lupusul şi artrita reumatoidă. Au fost întrebaţi despre simptomele neurologice şi psihiatrice. De asemenea, cercetătorii au chestionat aproape 300 de medici, majoritatea reumatologi, psihiatri şi neurologi, şi au intervievat 113 pacienţi şi medici.

Cercetătorii i-au întrebat despre oboseală,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!