Actualitate

Petrișor Peiu descrie starea națiunii: “Sărăcia, locuințele supraaglomerate și lipsa canalizării – probleme majore ale României”

În cadrul lansării candidaturii lui George Simion pentru funcția de președinte al României, economistul Petrișor Peiu a subliniat principalele provocări ale țării, accentuând rata înaltă a sărăciei, locuințele supraaglomerate și accesul insuficient la utilități moderne. Peiu a lăudat curajul lui Simion de a aborda direct aceste probleme.

Într-un discurs profund și bine argumentat la evenimentul de lansare a candidaturii lui George Simion pentru funcția de președinte al României, Petrișor Peiu a evidențiat problemele stringente cu care se confruntă România în prezent. Economistul a mulțumit pentru invitația de a participa la dezbatere și a subliniat importanța reflecției asupra stării actuale a țării.

“Aș vrea să mă refer la acest plan ca fiind un bun prilej de reflecție pentru problemele României de astăzi,” a început Peiu, atrăgând atenția asupra unei realități dureroase. “Orice om onest ar spune că cea mai mare problemă a României este rata mare a sărăciei.”

Statisticile prezentate de Peiu sunt alarmante: “România deține acest trist record, având cea mai mare rată a populației în risc de sărăcie și deprivare socială și materială,” a explicat el, menționând că 32% dintre români se află în această situație. Conform lui Peiu, această sărăcie profundă se datorează veniturilor foarte mici ale românilor, a doua cea mai mică valoare din Uniunea Europeană.

Pe lângă problema sărăciei, Peiu a atras atenția și asupra condițiilor locative precare din România: “Avem în România a doua rată din Uniunea Europeană de locuințe supraaglomerate. 40,5% din locuințele din România sunt supraaglomerate,” a declarat el, explicând că aceste locuințe nu respectă standardele europene de suprafață pe locuitor.

O altă problemă gravă este lipsa accesului la utilități moderne. “40% dintre români trăiesc în gospodării fără canalizare,” a subliniat Peiu, arătând că acest procent ajunge la 60% în regiunea de nord-est a țării.

Peiu a criticat și guvernarea actuală pentru lipsa de acțiuni concrete în rezolvarea acestor probleme, amintind promisiunile nerealizate ale politicienilor de-a lungul timpului. În acest context, el a lăudat curajul lui George Simion: “Îi admir curajul lui George Simion de a face propuneri concrete pentru combaterea sărăciei și îmbunătățirea condițiilor de trai,” a afirmat Peiu, subliniind importanța unui sistem bancar eficient și propunerile lui Simion pentru revitalizarea industriilor autohtone.

În final, Peiu a făcut apel la nevoia de propuneri realiste și concrete în fața unei coaliții puternice, lăudându-l pe George Simion pentru abordarea sa curajoasă și instinctul politic. “Îi urez succes în alegeri,” a încheiat el.