Actualitate

PNL să dispară precum PNȚ-CD! Nicușor Dan, o rușine națională

E un scandal recent zilele astea, că spitalul de la Fundeni, unul din cele mai mari și mai performante din România, de fapt un conglomerat imens de mai multe specializări, din care se evidențiază cardiologia și oncologia, va pierde banii din PNRR din cauza lui Nicușor Dan, și anume din cauza încăpățînării acestuia de a anula orice PUZ de sector. Și cum construcțiile de la Fundeni nu pot accesa bani dacă nu sînt formal acceptate printr-un PUZ, nema bani.

Nu am nici un dubiu la adresa lui Nicușor Dan. Este o catastrofă care merită să fie aruncată la groapa de gunoi a istoriei politice a României, să facem damnatio memoriae cu mutra lui și cu apucăturile lui absolut destructive. Problema e că strălucitorii de deontologi de la PNL s-au trezit într-al treișpelea ceas că nu e bine ce face Nicușor Dan. Îi contestă acestuia deciziile, încearcă să se delimiteze de acesta, pentru a nu încasa și ei inevitabila și necesara furie populară.

Cuuum? Păi nu voi l-ați inventat, crescut și susținut pînă acum? Păi acum trebuie să vă duceți crucea și soarta pînă la capăt, să suferiți și să fiți disprețuiți de popor și să fiți șterși de pe fața pămîntului. Să aveți soarta PNȚ-CD-ului. Să nu se mai audă numele vostru, decît la pomelnice și doar alături de Hitler, Stalin și Pol Pot. Trebuie să fiți deontologi pînă la capăt și să suportați consecințele acțiunilor voastre cretine, ale alegerilor voastre cretine, ale fidelității voastre necondiționate în jurul unor lideri toxici precum Iohannis și Nicușor Dan și Orban și Cîțu și Ciucă.

În Germania celui de-al doilea război mondial, un partid întreg s-a țesut în jurul liderului și i-a susținut acestuia toate nemerniciile. Acesta s-a numit partidul nazist. După înfrîngere, unii naziști au încercat să scape judecății istoriei, să vină să se dezică tardiv și să motiveze că nu a fost vina lor. Ba da. A fost vina lor. Și au fost tăvăliți de istorie. Așa trebuie să se întîmple acum și cu PNL. Să își ducă mandatul pînă la capăt. Lumea să nu uite. Și să nu îi ierte. Și să se tăvălească în chinuri și să moară politic încet și bicisnic și nevolnic.

Pentru că merită.

Ghinion.

Opinie de Mirel Palada.