Poți „fugi” de îmbătrânire pe o bicicletă

Poți „fugi” de îmbătrânire pe o bicicletă

Oamenii de știință britanici susțin că mersul cu bicicleta încetinește îmbătrânirea corpului și a minții. Judecând după rezultatele testelor, iubitorii în vârstă de astfel de petreceri sunt mai tineri din punct de vedere fizic decât semenii lor, potrivit The Daily Mail. Studiul a implicat 81 de bărbați și 41 de femei cu vârsta cuprinsă între 55 și 79 de ani. Toți fiind pasionați de mersul cu bicicleta. 

Oamenii de știință au efectuat o serie de teste, verificând activitatea inimii și plămânilor subiecților experimentali, rezistența oaselor, forța musculară, reflexele și abilitățile mentale. Cercetătorii au descoperit că voluntarii mai în vârstă erau la fel de puternici ca și cei mai tineri. 

„Mersul pe bicicletă nu numai că menține mintea alertă, dar necesită și munca activă a multor sisteme cheie ale corpului, cum ar fi mușchii, inima și plămânii, iar acest lucru este necesar pentru a fi sănătos”, susține profesorul Norman Lazarus, de la King’s College din Londra, care a adăugat că un stil de viață activ poate „cumpăra ani suplimentari de funcționalitate”. 

Potrivit experților, o problemă uriașă atât a științei, cât și a societății moderne este că majoritatea oamenilor duc un stil de viață inactiv. 

„Stilul de viață sedentar duce la probleme psihologice la orice vârstă”, a spus cercetătorul de la King’s College din Londra, Ross Pollock. „De aici și dificultatea de a determina cât de multă deteriorare a funcțiilor corpului se datorează procesului natural de îmbătrânire și cât de mult este rezultatul unei combinații a efectelor îmbătrânirii și a activității scăzute”, a explicat el. 

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că, printre europeni, lipsa activității fizice este de două ori mai probabil să provoace decese decât obezitatea.

Potrivit unui studiu publicat în revista medicală americană Clinical Nutrition, în fiecare an aproximativ 600.000 de oameni din Europa mor din cauza unor boli asociate în mod specific cu lipsa de activitate fizică.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!