Povestea familiei din Cluj care a investit jumătate de milion de euro într-o fabrică de încălțăminte

Povestea familiei din Cluj care a investit jumătate de milion de euro într-o fabrică de încălțăminte

La Cluj a fost realizată încălțăminte pentru branduri renumite, precum Prada, Alexander McQueen sau Giuseppe Zanotti.
Povestea Enzo Margi începe cândva imediat după Revoluţie cu Dan şi Elena, părinţii lui Andrei Mărginean, care s-au angajat la un producător italian de pantofi, venit la Cluj. La vreme aceea știau puţine lucruri despre ce înseamnă realizarea pantofilor, însă Dan avea experienţă în desen tehnic, iar asta l-a ajutat să înţeleagă procesul de creaţie a pantofilor, iar mai apoi să-l optimizeze, scrie revista de lifestyle de lux După Afaceri.

Părinții lu Andrei cu compensat lipsa experienței prin entuziasm și determinare, iar astfel l-au impresionat pe maestrul italian. Cu timpul au învățat tot mai bine această meseria, care a ajuns o pasiune pentru ei.

„Retroactiv, pot spune că primul pas înspre antreprenoriat l-au făcut când au început să coasă manual mocasini, primii pantofi făcuţi pe cont propriu. Au mers mai departe şi au achiziţionat aparatură pentru deschiderea propriului atelier de producţie în Cluj, sub numele Margi Shoes”, povesteşte Andrei Mărginean.

Părinţii lui au început să realizeze încălţăminte în sistem lohn pentru branduri de renume din industria modei, precum Prada, Alexander McQueen şi Giuseppe Zanotti, iar el a crescut înconjurat de aceste proiecte şi a învăţat, la rândul său, secretele pantofilor de calitate. Ani mai târziu, alături de soţia sa Andra, a acceptat o nouă provocare: aceea de a duce pasiunea pentru realizarea pantofilor la un alt nivel. Aşa a apărut Enzo Margi, brandul propriu, creat şi fabricat în România.

„Enzo Margi este un business de familie. Este o poveste începută de părinţii mei, pe care o duc mai departe cu mândrie“, mai spune Andrei.

Andrei Mărginean a învătat tainele producției de pantofi de la părinții săi, deși formarea sa a fost una tehnică,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!