Povestea imamului care sfidează regulile. Căsătorit cu un bărbat, luptă pentru reformarea islamului: „Sunt momente când ți-e frică”

Povestea imamului care sfidează regulile. Căsătorit cu un bărbat, luptă pentru reformarea islamului: „Sunt momente când ți-e frică”

Ludovic-Mohamed Zahed este un erudit al islamului, fondator de moschee și homosexual declarat. El ar fi primul musulman francez care s-a căsătorit civil cu un alt bărbat. Și, deși mulți ar spune că era dreptul său, alții cred că islamul și homosexualitatea sunt incompatibile chiar și în Marsilia, în sudul Franței, unde locuiește Zahed. El are aliați în lupta sa împotriva prejudecăților, însă calea pe care a ales-o este lungă și riscantă. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată sâmbăta la ora 00:30 și în reluare de la ora 19:30. Imamul Ludovic-Mohamed Zahed se roagă pentru toleranță. Și e fericit să facă asta alături de o femeie. Acest lucru este în sine destul de neobișnuit. Dar adevărata surpriză este că el e un homosexual declarat și luptă pentru ca persoanele gay să fie acceptate în islam.„Situația nu mai poate continua în acest fel. Există prea multă violență, presiune și degradare. Oamenii pretind că nu existăm. Uneori intervine și violența fizică în familiile și comunitățile noastre”, mărturisește imamul Ludovic-Mohamed Zahed.Unii îi doresc moarteaDupă ce a studiat să devină imam în țara natală, Algeria, Zahed a fugit la Marsilia, în sudul Franței. În noua lui casă, și-a declarat orientarea sexuală și a fondat un institut islamic. În această perioadă, el oficiază și nunți gay.E vorba de acceptare și de a nu ceda. În mod oficial, căsătoriile între persoane de același sex nu sunt permise în islam.Unii imami din Franța l-au amenințat pe Zahed și i-au asmuțit pe musulmani împotriva lui.„Există oameni foarte supărați pe mine fără ca măcar să mă cunoască. E o nebunie chestia asta, că oamenii te urăsc sau îți vor moartea fără să știe nimic despre tine”, comentează imamul gay.„Suntem musulmani, nu ne comportăm așa, suntem decenți”Potrivit unui sondaj de opinie,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!