Povestea Rittei, cățelușa din Galați care și-a dat viața pentru stăpân: „Cuțitul ăla mă nimerea pe mine, dacă nu se băga ea”

Povestea Rittei, cățelușa din Galați care și-a dat viața pentru stăpân: „Cuțitul ăla mă nimerea pe mine, dacă nu se băga ea”

Premieră în justiția din România. Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru uciderea fără drept, cu intenție, a unui animal. În 2019, agresorul Rittei, un câine din rasa Amstaff, s-a răzbunat pe animal după ce a încercat să îi înjunghie stăpânul. După 3 ani de procese, ucigașul câinelui, vecin cu stăpânii acestuia, a ajuns după gratii. Stăpânul Rittei: Nu am uitat-o și nici nu o să o uit vreodată.- Reporter: Practic, și-a dat viața pentru a vă apăra pe dumneavoastră.- Exact! S-a băgat între mine și el, altfel cuțitul ăla mă nimerea pe mine, dacă nu se băga ea.Ritta, o femelă din rasa Amstaff, a fost ucisă cu brutalitate în 2019. Totul a pornit de la niște ţurţuri de gheață care au căzut de la balconul proprietarului câinelui pe balconul agresorului. Cel din urmă si-a așteptat vecinul în scara blocului când s-a întors cu câinele de la plimbare și l-a atacat pe bărbat. Stăpânul s-a ferit în ultimul moment, însă vecinul său, din răzbunare, a înjunghiat câinele. Din păcate, Ritta nu a mai putut fi salvată. Au urmat 3 ani de procese care s-au terminat cu condamnarea definivă a agresorului.Stăpânul Rittei: Nu a regretat, tot recalcitrant a fost până în ultima zi când l-a luat. Chiar mă bucur. Nu m-am așteptat, mă gândeam să scape cu o amendă sau pur și simplu degeaba, să nu se întâmple nimic. Mulțumesc celor de la Tribunal că au luat în considerare tot ce s-a discutat, dovezile și tot ce a fost acolo și s-a dat sentința care s-a dat, chiar mă bucur, deci 3 ani la rând am plâns. Se pare că acum, după 3 ani, râd și eu. Luminița Susma – avocat: Orice ființă are dreptul la viață, iar ignorarea acestui aspect se impune a fi dur sancționat.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!