Actualitate

Președintele Klaus Iohannis, mesaj despre investițiile din România și mediul de afaceri din R. Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit marți, 7 septembrie 2021, pe viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Potrivit președintelui României, vizita la București a oficialului de la Chișinău, reprezintă o reconfirmare a relației speciale dintre România și Republica Moldova și oferă ocazia pentru consolidarea suplimentară a dialogului bilateral, în vederea unei cooperări aprofundate pe toate palierele pentru luarea deciziilor necesare avansării proiectelor comune de interes strategic.

Astfel, Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor în R. Moldova, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state. De asemenea, el a subliniat, printre altele, necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor, inclusiv românești, și ameliorarea mediului de afaceri.

La rândul său, Nicu Popescu, ministrul de Externe de la Chișinău, a menționat că „ne dorim o consolidare a investițiilor românești” și „ne-am angajat să creăm condițiile necesare” în acest sens.

Am convenit să acționăm hotărât în spiritul Parteneriatului nostru Strategic, să accelerăm proiectele bilaterale menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene și să aducă beneficii concrete la nivelul întregii societăți”, a mai spus ministrul de Externe de la Chișinău.

În cadrul discuțiilor, părțile au amintit și despre viitoarea ședință comună de Guvern, care va avea loc la Chișinău și care va trebui să se concentreze, cu decizii și soluții concrete de cooperare, asupra domeniilor și proiectelor comune prioritare.

 » sursa: www.infoPrut.RO