Actualitate

Primarul penal al Iașiului a furat 8,5 milioane euro – Mihai Chirica mai vrea un mandat

După ce a fost trimis în judecată, Chirica a reluat teza că a respectat legile. Ca de fiecare dată când a fost acuzat de implicarea în ilegalități imobiliare.

În timpul urmăririi penale, Chirica nu a dat declarații, nu a depus memorii și nu a formulat nici o apărare pe fond.

Toate faptele de care este acuzat primarul Mihai Chirica provin din faptul că a semnat trei documente (o autorizație de construire, un certificat de atestare a edificării construcției și o adresă-acord) care au atestat, contrar realității, faptul că un spațiu edificat pe imobilul Hala Centrală din municipiul Iașirespectă prevederile legale.

Astfel, pe 28 august 2019, Chirica a semnat o autorizație care modifica o altă autorizație, din 2017, și menționa că pe Hala Centrală fusese amenajat „un etaj tehnic”, lucru fals. În plus, regimul de înălțime și volumul de anvelopare a clădirii nu corespondeau cu autorizația din 2017, iar numărul locurilor de parcare nu fusese recalculat.Spațiul edificat fără autorizație nu este un etaj tehnic, ci o sală de evenimente de câteva sute de metri pătrați, bar și restaurantPe 12 ianurie 2021, Chirica a semnat un certificat de atestare care indica, din nou în fals, respectarea autorizațiilor din 2017 și 2019. Pe lângă abaterileanterioare, de data aceasta se adăuga și încălcareadimensiunilor „etajului tehnic”.Ultimul document parafat de edil, din 8 iulie 2021, cuprindea acordul ca așa-zisului etajtehnic să îi fie atribuită calitatea de „unitate individuală”.