Economie

Primarul Pivariu: „S-a dat startul pentru Programul Rabla Local 2023” / Ce buget are Floreștiul

Rabla Local a fost lansat, luni dimineață, și este programul prin care românii pot casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei.
În cadrul programului Rabla Local, ministerul Mediului va suporta 80% din buget, prin Fondul de Mediu, iar 20% va fi suportat de către autoritatea publică locală.

Potrivit edilului celei mai mari comune din țară, Bogdan Pivariu, Floreștiul are alocat un buget pentru 600 de autoturisme. 

„Astăzi (luni – n.red.), 31 iulie 2023, ora 10:00, a demarat Programul Rabla Local și în Florești! Pot fi casate autoturisme uzate mai vechi de 15 ani în schimbul a 3.000 lei fără a cumpăra un autoturism nou. Înscrierile se fac până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat. Comuna Florești are alocat un buget pentru a oferi stimulentele de casare aferente a 600 de autoturisme”, a transmis primarul din Florești.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicație, iar pentru depunerea cererii se urmează pașii din ghidul care poate fi accesat AICI.

Condiții de eligibilitate:

– solicitantul este persoană fizică cu domiciliul pe raza teritorială a delegatului;- solicitantul deține în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puțin 5 ani ssi se află în evidențele fiscale ale UAT delegat, cu excepția persoanei fizice care a devenit proprietar ca urmare a partajului judiciar sau a dezbaterii procedurii succesorale;- solicitantul nu este înregistrat cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și bugetul local,

 » Aflați mai multe informații aici.